האם זה מסוכן לקחת מלטונין לאורך שנים?

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

14/08/2019 | 00:28 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 37. כבר כ 15 שנים שאני לוקחת מלטונין עם הפסקות, ובמצטבר כ 9 שנים עקב שעון ביולוגי דחוי. בלי המלטונין הייתי נרדמת ב 7 בבוקר, ואיתו בשתיים או אחת. כשאני מנסה להפסיק איתו, המצב מחמיר, ולכן לצערי אני כל הזמן חוזרת אליו. אני מקפידה על הגיינת שינה נכונה, ספורט 7 שעות לפני השינה, וגם רכשתי מנורה שמדמה את אור השמש ועדיין זה המצב. רציתי בבקשה לברר: האם זה לא בריא ואולי עשיתי לעצמי נזק בנטילת מלטונין כל כך הרבה שנים? האם זה אומר שהגוף כבר לא מסוגל לייצר אותו כי פיתח תלות בהורמון כמו שקורה כשוקחים תרופה לבלוטת התריס? והאם ניתן לקחת את זה לכל החיים ללא חשש? תודה מראש!

שלום, לא ידוע על נזק לטווח ארוך בנטילה לטווח ארוך. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות