עייפות חזקה ב-12:00 וב-15:00

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

03/08/2019 | 16:00 | מאת: ברק

שלום ד"ר מיכל, אני בן 36 ביפולארי ולוקח כבר 5 שנים סרוקוול XR במינון 250 מ"ג. הטיפול עוזר לבעיה הנפשית אבל כבר בהתחלת הטיפול הייתי עייף מאוד ב-12 בצהריים וחייב להיכנס למיטה לחצי שעה. ב-2-3 השנים האחרונות זה החמיר ומנוחה ב-12 לא מספיקה ואני צריך לנוח עוד חצי שעה ב-15:00. העייפות באה גם בימי שבת ולא קשורה למאמץ ועבודה. זאת עייפות חזקה מאוד עם חולשה ולפעמים יש גם עצבנות. זה פוגע בי מאוד ולא יכול לעבוד מחוץ לבית או אפילו לבלות. במנוחה של 15:00 יש תחושת לחץ בראש וצורך לעסות את העיניים. אני ישן 8.5 שעות בלילה, קם ב-9 בבוקר יחסית עירני אבל לא אנרגטי כמו לפני שנים. שמתי לב שפעילות שדורשת ריכוז או מאמץ פיזי מעייפת אותי ולרוב צריך לנוח אחריה, לפעמים העייפות ממשיכה גם יום אחרי. אני בריא, במשקל תקין. בדיקות דם ואנדו' תקינות. מצאו רק מיקרואדנומה לא מפרישה. כשאני מנסה להיזכר אז גם תרופות קודמות שקיבלתי גרמו לעייפות, למשל רסיטל, אבל הרבה פחות והצלחתי לעבוד ולתפקד. אני חושב שקצת עייפות בצהריים התחילה כבר שנתיים לפני שהתחלתי סרוקוול (לפני 7 שנים), אבל לא דומה לבעיה שיש עכשיו. יחסית יש לי אנרגיה בין 9 ל-12 בבוקר ובין 4 בצהריים לחצות. הפסיכיאטר אומר שסרוקוול עוזר והוא לא רוצה לעשות שינוי. ניסיתי עם פסיכיאטר פרטי להחליף לאביליפיי וגם לגאודון אבל שאני מוריד את הסרוקוול השינה שלי נפגעת, קשה לי להירדם ומתעורר מוקדם, ואז קשה לדעת אם התרופה החדשה עוזרת. גם כדור סטילנוקס לא עוזר. אני לוקח את סרוקוול ב-22:40 וניסו להקדים ל-20:00 אבל רק עשה יותר גרוע. לפני כמה שנים עשיתי בדיקות שינה אבל לא הצלחתי להירדם שם (עוד לא עשיתי בדיקה בבית). רציתי לשאול מה את מציעה, ומה אפשר לבדוק או לשנות בטיפול, ואם לדעתך העייפות החזקה פעמיים ביום היא בגלל הסרוקוול? תודה רבה

שלום לך, מצד אחד ,אין ספק שסרוקוול עלול לגרום לעייפות. מצד שני שעות הצהריים 1200-1400 הן "חלון לשינה" אצל כולם וכנראה אצלך יותר מכל. מציעה לך ליזום תנומה של כ20 דקות בשעות הצהריים. באשר לשינוי התרופות -ברור שלא אוכל להתערב כך , דרך הפורום. הרגש בטוב ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות