נגישות
נגישות

שינה- צירוף כדורים לסירקדין

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

12/06/2019 | 09:49 | מאת: אן

לפתרון נדודי שינה של אדם מבוגר - הומלץ ע"י רופא סירקדין, ואם לא עוזר הציע לקחת סירקדין+1 בונדורמין. הצירוף עזר ליכולת לישון. האם ניתן להמשיך בצירוף של שניהם לאורך זמן? (מבחינת גרימת נזק) האם בכלל, ניתן לצרף לסירקדין כדור שינה מסוג אחר . האם עדיף להפסיק עם סירקדין ולקחת רק בונדרומין.? נעשה נסיון להפסיק עם בונדרומין ולהישאר רק עם סירקדין, נסיון שעזר חלקית- לישון. (שינה פחות עמוקה, ולאורך זמן קצר יותר ומקוטעת) היתכן שזה רק בהתחלה, סוג של גמילה? ובהמשך ישתפר?

לקריאה נוספת והעמקה

אם נדרשת להוסיף כדור לצירקאדין, מן הסתם הוא לא עזר. ואני בדעה שאם כדור לא עוזר כלל אין סיבה לקחתו. באשר לבונדורמין-הבעיה היא פתוח הסבילות. ישנו סיכון שבעוד זמן מסויים תדרש העלאת מנון על מנת להשיג אותו אפקט וזה בוודאי לא רצוי. ככל שהגיל עולה ההמלצה לשימוש בכדורים אלה -יורדת. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות