נגישות
נגישות

תחליף לסירקדין ובונדורומין

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

09/05/2019 | 10:41 | מאת: רמי

מדובר בקשיש בן כ-80 עם בעיות בריאותיות שונות (לב, אוסטופרוזיס קשה, תת פעילות בלוטה) שלוקח כדורים לכל הדברים הללו. שלפתע פתאום לפני כחודשיים החל לסבול מנדודי שינה. (עד כה נרדם בקלות ולא לקח כל חייו כדור שינה או הרגעה כלשהוא). הרופא נתן לו סירקדין, ומאחר שאמר שלוקח כשלושה שבועות עד שיפעל הסירקדין לקחת בנוסף יום כן ויום לא חצי כדור או כדור בונדורומין. זה לא בדיוק עבד, ונאלץ לקחת כל יום בנוסף לסירקדין את הבונדורמין (לרוב חצי כדור). לאחר חמישה שבועות (בתקוה שהסירקדין כבר עובד) ניסה להפסיק בונדרומין ,(נשאר רק עם סירקדין) ולא הצליח להירדם .וחזר לבונדרומין (כרגע חצי כדור). ברגיל גם נאלץ לקום בלילה 2-3 פעמים לשירותים. בכללית הכדור הזה (בונדורומין) גם ממשיך להשפיע ביום טשטוש מסוים , חוסר יציבות שזה מסוכן לאדם בגילו.(חשש לנפילה). מעונינים שייגמל מכך(מבונדורומין) גם לאור העובדה שלוקח אותו תקופה קצרה יחסית. השאלות: 1)מה אפשר לקחת במקום? 2)האם יש טעם להמשיך בסירקדין? 3)האם ניתן להפסיק גם הבונדרמין לנסות ולקחת במקום- משהוא צמחי לשינה כמו קלמנרבין? (או שזה כבר לא יכול להחליף כדור כימי כמו בונדורמין). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את הבונודמרין אני מציעה להפסיק ואכן אין צורך בהדרגתיות בפרק זמן קצר של לקיחה, הייתי נותנת צאנס של כששה שבועות לצירקאדין. לגבי טיפול חלופי -במיוחד באדם מבוגר לא אציע תרופות כך כדאי להמשיך להתייעץ עם רופא המשפחה בהצלחה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות