יש קשר בין הפרעות שינה לתרופות ?

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

15/03/2019 | 16:30 | מאת: אייל

שלום רב!! מזה כ6 שנים יושן עם מכשיר סיפאפ עם הטבה והקלה משמעותית .. רציתי לשאול האם יש קשר לתרופות הפסיכאטריות אותן אני נוטל .. כאילו ישנה איזו שהיא קשר ? תודה רבה אציין שכמובן עברתי בדיקת שינה ויש לי דום נשימה בשינה

שלום רב, בודאי ובוודאי שיש קשר בין כל תרופה פסיכיאטרית לשינוי/בעיות, בשינה. כל התרופות הפסיכיאטריות משפיעות אם בדרך ישירה ואם בדרך עקיפה על מבנה השינה , מידת הישנוניות ושינויים ישירים ועקיפים בתוך השינה המביאים לבעיות שינה. כמובן שתמיד יש לשקול סיכון מול סיכוי .... בברכה ד"R מיכל לוסטיג

17/03/2019 | 18:20 | מאת: אייל

תודה על תשובתך . השאלה היא האם עליי להיות במעקב עם גורם זה או אחר חוץ מהרופא הפסיכיטר? לגבי השינה . אציין שבדיוק לפני כשבוע נפגשתי עם הסוכן של המכשיר ובדק ואמר לי שייש לי 0 הפסקות נשימה . יש לי משו לעשות בנוסף ?. תודה על התשובה

אם אתה שואל לגבי קשר בין תרופות פסיכיאטריות להפרעות נשימה בשינה הרי שלחלקן קשר עקיף דרך גרימת השמנה ולחלקן קשר ישיר (תורפות מסוג בנזו דיאפפינים ) דרך רפיון שרירים שהן עושות.

18/03/2019 | 20:27 | מאת: אייל

שלום דר יקרה !! תשובתך אינני מבין אותה . תוכלי לפרט ? תודה ולילה טוב

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות