טיטר 1:80

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

17/09/2013 | 17:39 | מאת: סמ

הבן שלי בן 15. במסגרת בירור לקראת טיפול בריאקוטן בשל אקנה בוצעה בדיקת ANA ונמצא טיטר 1:80.ישנן חילוקי דעות בין רופא העור לרופא המשפחה באשר לצורך בהמשך בירור. האמנם התוצאה אמורה להדאיג למרות שאין תסמינים קליניים?

שלום, נגעת כאן בשאלה חשובה. אבחנה של מחלה ראומטית (ולמעשה כמעט כל מחלה) מתבססת בראש ובראשונה על לקיחת אנמנזה (כלומר תשאול של המטופל ו/או הוריו) מפורטת וביצוע בדיקה גופנית מדוקדקת. פעמים רבות מלקחות בדיקות מעבדה (המשמשות בדיקות עזר בלבד) ללא הצדקה קלינית וכשהן חוזרות חיוביות "נתקעים" עם התשובה. באופן כללי אוכל לומר כי 15-20% מהאוכלוסיה הבריאה הם בעלי ANA חיובי בכייל נמוך (עד 1:80) ולכן אם כסר נלקחה הבדיקה והרופאים משוכנעים שאין סיבה לחשוד במחלה נוספת על בסיס האנמנזה והבדיקה הגופנית, אין צורך בד"כ בבירור נוסף אלא במעקב בלבד. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים