PFAPA או FMF ??

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

24/11/2012 | 15:28 | מאת: מודאגת

היי לביתי בת שנתיים יש חום בחצי שנה האחרונה במחזוריות קבועה (עד כדי שאני יודעת את היום המדויק שזה הולך לקרות) למעט החום אין תסמינים נוספים למעט מדדי דלקת ותפקודי כבד גבוהים וספירה גבוהה (כל חודש חשד לבקטרמיה ומקבלת אנטיביוטיקה לשווא) כרגע חושדים בFMF ונלקחו בדיקות שללו PFAPA כיוון שלא היו דלקות גרון אך כן היו בלוטות צוואריות נפוחות ומעט כאבי בטן קצרים (שנראו כמו כאבי גזים) השאלה שלי היא האם זה בכל זאת יכול להיות PFAPA ולא FMF? על אף שזה חסר תסמינים נוספים? הבנתי פשוט מכמה מאמרים שבPFAPA החום במחזוריות מדוייקת לעומת FMF שהוא לא קבוע אודה לך על תשובתך

שלום לך, לא ציינת האם בתך הגיבה למנה בודדת של סטרואידים (אופייני מאוד ל-PFAPA ) , נכון כי ברוב המקרים (כ-70% לפי מחקרים מסויימים) ישנה דלקת גרון ואפטות בפה, אולם קשרי לימפה מוגדלים שכיחים יותר. כמו כן ייתכנו כאבי פרקים ובטן במידה קלה (לא דלקת פרקים של ממש - למעשה יש לי מטופלת כזו). המחזוריות "המדוייקת" אופיינית גם כן ל-PFAPA. עלייה קבועה של אנזימי הכבד אינה אופיינית. לפיכך, ממליץ להיבדק ע"י ראומטולוג ילדים כדי לאשש או לשלול את האבחנה ולקבל טיפול מניעתי מתאים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים