וסקוליטיס הנוך שונליין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

31/10/2012 | 20:09 | מאת: דב

בני אובחן בהנוך שונליין לפני חודשים ספורים הביטוי על העור כולל פורפורות לעיתים המטומות לעיתים משהו שנראה תגובה אלרגית הביטוי בעור תמיד מגיע אחרי כאבי פרקים ובטן הפרקים ללא נפיחות או אודם אך מאד כואבים לפעמים איבופן או נקסין עוזר קיבל כמה פעמים סטרואידים החל מ40 מג וירידה הדרגתית וזה כל פעם חוזר התפלאתי שחוץ מבדיקות ספירת דם וכימיה שלא עשו שום בדיקות למחלות ראומטולוגיות או נוגדנים אשמח שתעזור לי לעשות סדר בענין

דב שלום, ראשית אני מצטער על העיכוב בתשובה. לגופו של עניין, האבחנה של הנוך שונליין פורפורה היא בד"כ אבחנה קלינית, כלומר מתבססת על שילוב של תסמינים אופיניים וממצאים בבדיקה גופנית. המחלה בד"כ חולפת אולם יכולים להיות מספר "גלים" של התקפים שבד"כ נחלשים בהדרגה. במקרים פחות "קלאסיים" מבצעים גם בדיקות אחרות. אתה מתאר כאן תסמינים אופיניים עם משך מחלה ארוך מהרגיל אולם אפשרי. לא ציינת האם בנך נמצא במעקב ראומטולוג ילדים. במידה ולא, ממליץ לפנות בהקדם כדי לאשש את המחלה ובמידת הצורך לשלול מחלות אחרות. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים