האם יכול להיות בתסמונת פאפא?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

06/12/2020 | 11:48 | מאת: אולגה

שלום , בני בן 4 אובחן על ידיך בפאפא ,ההתקפים האחרןנים שלו השתנו , היה התקף חום של יום אחד שעבר ולא חזר במשך חודש , לאחר חודש חזר התחיל מחום נמוך של 37.8 יום למחרת לא היה כלום ביום השלישי חזר חום 40 - קיבל בטנזול , החום ירד וחזר אחרי 10 ימים ליום אחד ועבר מעצמו , האם יכולים להיות התקפים כאלו בפאפא?(אין מעורבות גרון , ישנה בלוטת לימפה בצוואר שמתנפחת בהתקף)מצטמקת לאחר סיום החום

אולגה שלום, לעיתים רחוקות יכולים להיות התקפי PFAPA לא טיפוסיים. בכל מקרה, במידה ויש התקף כזה - יש להיבדק ע"י רופא הילדים כדי לשלול מחלה אחרת כמו מחלה וירלית לדוגמא. יש לנהל יומן תסמינים מסודר ולהציגו בפגישה הבאה לראומטולוג הילדים המטפל. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

08/12/2020 | 13:52 | מאת: אולגה

לילד אין שום תסמינים אחרים חוץ מחום ובלוטת לימפה נפוחה, הרופאה לא איתרה כלום, מנהלת יומן חום, רוב ימי החום הם יום אחד,היו התקפים בודדים של 3 ימים, בטנזול מוריד חום אחרי שעה, אבל היו מקרים שחום ירד גם מעצמו ולא חזר במשך חודש, האם יכול להיות עדיין פאפא? מצרפת יומן חום שנה אחרונה, האם יכול להיות פמפ? אנחנו אשכנזים, עוד שבוע יש לנו תור אצלך בשניידר תודה מראש

אולגה שלום, לעיתים PFAPA יכול להופיע באופן לא טיפוסי. מחלת FMF בקטנים יכולה להתייצג גם כמקור ללא סיבה ובהחלט יש FMF באשכנזים על אף שנדיר יחסית. מציע שנדון על כך במפגש הבא שלנו. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים