מינון בטנזול מקסימלי לpfapa

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

01/11/2020 | 19:26 | מאת: גלי

שלום רב, ביתי בת ארבע וחצי עם חשד לpfapa כבר כמעט שנה. שלילת לבדיקת fmf. קלינית, היא מקרה קלאסי של pfapa גם לדעת הראומטולוגית המטפלת בה. העניין היחיד הוא שאין לנו הוכחה חותכת כי גם לאחר מתן בטנזול, החום חזר לאחר 3 ימים. ניסינו את זה כבר פעמיים. המינון היה 0.2 מג לקג. האם מדובר במינון שאינו מספיק או שאולי זה לא הסינדרום הזה כלל? מה המינון שאתה ממליץ לאבחון המחלה? תודה רבה, גלי

גלי שלום, בהנחה כי אכן התסמינים הקליניים מתאימים ל-PFAPA, נראה כי קיימת תגובה לבטנזול (שניתן דרך אגב במינון גבוה יחסית). אנו יודעים כי מתן סטרואידים מקצר את המרווח בין ההתקפים בכמחצית מהמקרים. על אף שניתן לנסות להעלות עוד את מינון הבטנזול(בהנחיית הראומטולוגית המטפלת ובהסכמתה), עדיף לדעתי לשקול טיפול מונע בכולכיצין שבסבירות גבוהה יימנע את הופעת ההתקפים. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

04/11/2020 | 10:33 | מאת: גלי קרוננפלד

תודה רבה על תגובתך. אני מעריכה את זה מאוד! היא אכן מקבלת כולכיצין כבר חודש וחצי ובינתיים ללא התקף. אני יודעת שיש רופא בארץ שנותן גם מינון בטנזול של 0.3 מג לקג ותהיתי אם עוד רופאים משתמשים במינון כזה גבוה. בכל מקרה הראומטולוגית שלנו מתנגדת למינון כזה גבוה. גם לא מצאתי את המינון הזה במאמרים... תמיד רשום 0.1-0.2 מג לקג. תודה על תשובתך, גלי

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים