התייעצות בנוגע לבתי בת ה3

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

12/08/2020 | 21:43 | מאת: Yasmin

שלום רב רציתי להתייעץ בנוגע לבתי בת ה3.4...לפני כחודשיים עברנו תקופה שבמהלכה העלתה חום גבוה למשך 3-4 ימים ללא כל תסמינים אחרים,בכל פעם נלקחה ספירת דם ותרבית שתן ולא עלה משהו חריג כך שהרופא חתם בכל פעם את הנושא בתשובה ויראלי . בפעם הרביעית שזה קרה נלקחו בדיקות דם מקיפות,בהן עלה ערך חריג לantistreotolysin,הערך יצא 1717. תרבית גרון חזרה תקינה ולמרות זאת המשכנו בטיפול אנטיביוטי למשך 10 ימים. מאז עברו חודשיים ולפני יומיים שוב התעוררה עם חום גבוה ללא כל תסמינים אחרים,מתנהגת כרגיל . אשמח לשמוע הארות מצידך,עד שנגיע לרופא מומחה בשבוע הבא. שיטוט באינטרנט הביא אותי לקרוא על קדחת שגרונית,דבר מלחיץ בפני עצמו. תודה רבה ולילה טוב יסמין

שלום יסמין, ASLO גבוה הוא סימן לדלקת גרון מחיידק הסטרפטוקוק שארעה בשבועות האחרונים ובהחלט לא הסימן היחיד בדלקת שגרונית. במידה ומחלות החום יימשכו, יש להביא בחשבון מחלות דוגמת FMF ו-PFAPA. כמוהן שרצף מחלות זיהומיות גם כן יכול לבוא בחשבון. ממליץ בכל מקרה להתייעץ עם ראומטולוג ילדים במידה ומחלות החום תימשכנה. והעיקר - לא לקרוא יותר מידי בגוגל. זה סתם מלחיץ :) בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים