אילריס והדרכים לשמור על מערכת חיסון יציבה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

11/04/2020 | 14:04 | מאת: שי

אישרו לי להתחיל טיפול באילריס ויש לי מס שאלות בנושא מישום שהבנתי שדר.גיל עובד לפי שיטה ולא מזריק כל חודש וככה שומר על מערכת חיסון יציבה.

שי שלום, אני שמח שהעלת את השאלה כדי ליישר קו עם מדיניות הטיפול באילאריס. מספר עובדות כלליות: 1) כולכיצין הינה תרופה שכל חולה FMF מחויב לקחת אותה על פי המלצת רופאו למשך כל חייו. יש להקפיד על מתן התרופה ולא לפספס את לקיחתה. תרופה זו אינה מדכאת את מערכת החיסון. 2) אילאריס היא תרופה הפועלת נגד הציטוקין (מולקולה המעוררת דלקת בגוף) IL-1 ומשום כך נטילה של תרופה זו גורמת לדיכוי חיסוני אם כי פרופיל הבטיחות של התרופה גבוה ולכן כמעט בכל המקרים אין דיכוי זה מורגש. 3) אני שב ומדגיש שגם בחולים שנותנים אילאריס באופן קבוע, חובה לקחת כולכיצין לכל החיים במינון שקבע הרופא שכן אין כרגע עדויות שתרופה זו (אילאריס) מונעת את סיבוך העמילאודוזיס של FMF (כולל הפגיעה הכלייתית). אנו לעומת זאת יודעים שכולכיצין כן מונע את סיבוך העמילאודוזיס ככל הנראה גם בחולים העמידים לטיפול (כלומר שמקבלים התקפים על אף שנוטלים כולכיצין). 4) המסקנה המתבקשת היא שאילאריס היא תרופה משפרת איכות חיים (דבר חשוב לכשלעצמו) ולכן אני מעדיף לתת אותה לא באופן סדיר פעם בחודשיים אלא "לתפור חליפה" אישית לכל מטופל (מדובר בילדים כמובן). זאת כתלות בהשפעת אילאריס על ההתקפים שלו. חשוב להדגיש שיש לעקוב במקרים אלו לא רק אחר תדירות ההתקפים אלא גם אחר מדדי דלקת. מקווה שהבהרתי את הדברים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים