אוטואימוני

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

27/03/2019 | 13:03 | מאת: א

שלום, אני חייל בן 19. התחלתי בירור לקרוהן שלפני חודש אמרנו כי זה כנראה מעי רגיש בגלל קולונוסקופיה תקינה. במקביל לפני כמה חודשים הופיע חלבון גבוה - 9, 8.5, 9.2. החודש ירד 8.1. עשו אז אלקטרופוזה עם עלייה בגלובולין גאמא ובגלובולין אלפא1. גם החודש אלקטרופוזה עם עלייה בגלובולין גאמא ובגלובולין אלפא 1. crp משתנה - 5.01 והחודש 6.22. במסגרת הבירור לקרוהן נבדקו anca asca. Anca לפני חצי שנה - mpo שלילי pr3 1.9 נורמה עד 1. Asca igg שלילי asca iga גבולי 17.71. Anca החודש - mpo שלילי pr3 1.8. Asca igg שלילי as a iga חיובי 19.79. נבדקתי בגלל החלבון אצל פנימאי ואמר מעקב. כעת בגלל anca וירידה במשקל (אני רוצה לרדת אבל לא עשיתי דיאטה משמעותית) מ78 ל73 תוך 3 חודשים. התסמינים היחידים שיש לי הם התקפים של חולשה שמופיעה מדי פעם ועוברת אחרי מנוחה, ייתכן מופיעה יום אחרי אימון. בפעם האחרונה מדדתי לחץ דם ויצא דופק לא סדיר אבל במדידות נוספות לא היה. האם בלי הירידה במשקל anca מצביע על מחלה? ובהינתן הבדיקות האם יש לך מה להציע? תודה

שלום א, הפורום נועד לייעוץ במחלות ראומטולוגיות בילדים. במקרה שלך מציע להתייעץ בפורום המתאים (פורום גסטרואנטרולוגי). בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים