תזונה לאחר ניתוח בריאטרי

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

30/11/2015 | 13:47 | מאת: דלית

האם לאחר חודש אפשר לאכול אוכל רגיל או שעדין צריך לאכול טחון מה לגבי שקדים קלויים במקום לקחת לוסק , האם מותר תמרים, חמוצים האם אפשר גבינה צהובה, מה לגבי מרק עדשים, אפונה האם אפשר כמו כן לגבי ויטמינים אני לוקחת פרמטון 2 ביום האם אני צריכה לקחת עוד איזה סוג של ויטמינים תודה

חודש לאחר ניתוח לא צריך לטחון. במידה וההחלמה תקינה ואין כאבים או הקאות, ניתן לאכול מזון רגיל במרקם מוצק ולהוסיף סיבים בהדרגה לפי הדרכת הדיאטנית הבריאטרית. תוספי תזונה - בחודש הראשון יש ליטול ללעיסה או מציצה - 4 צנטרום ג'וניור, ובנוסף סידן וויטמין D. חשוב מאוד לראות דיאטנית בריאטרית בחודשים הראשונים לפחות כדי למנוע חסרים וללמוד כיצד לאכול נכון לא רק בירידה במשקל אלא גם בהמשך לשמירה על המשקל. בהצלחה!

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה