ניתוח חוזר למעקף קיבה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

27/05/2019 | 12:09 | מאת: ערן

ד''ר סקרן שלום. עברתי שרוול לפני 7 שנים וכיום מעוניין בניתוח רויזייה למעקף קיבה לאחר השמנה חוזרת עם 44 BMI. וברשותך מס' שאלות בנושא: 1. ביצירת "כיס" / "פאוץ" קיבה חדשה בשרוול כמה למעשה בפועל יוצרים קיבה חדשה? 30 סמ"ק או יותר? 2. הבנתי שבמיני מעקף בהשקה בודדת המעקף הוא בערך 2 מטר. כמה זה במעקף רגיל? 3. איך ההשקה של המעי לכיס הקיבה החדשה גורם לתת ספיגה? - הרי עדיין עובר מזון מהקיבה למעי המחוברים. 4. הבנתי שבמיני מעקף עלול להיגרם יותר דלקות וכיבים בהשקה מאשר מעקף רגיל האם זה נכון? 5. מה תקופת המעקב הארוכה במיני מעקף? תודה רבה ומעריך מאוד!

שלום רב, לפני שאענה על השאלות, בלי לשנות אורח חיים, לשמור על דיאטה, לעשות ספורט ולהיות במעקב דיאטנית שום ניתו בריארטי לא יצליח. בקשר לשאלות: 1- הפאוץ' אכן בגודל סביב 30 סמ"ק 2- 1.5 מטר 3- ל-1.5 לא נכנס אוכל, לכן אין בו ספיגה 4- לא מדוייק, בכל השקה/חיבור בין הקיבה למעי הדק יכול להיות דלקת או קיב. ניתוחים מסוג זה לא מתאימים למעשנים 5- מעל 20 שנה

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה