ניתוח כולל בקע סרעפתי ורפלוקס

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

03/09/2018 | 23:29 | מאת: יעל

שלום, רציתי בבקשה לברר: אני לא בעודף משקל, אבל סובלת מרפלוקס משמעותי ומבקע סרעפתי וקיבלתי הפניה לניתוח. דיברתי עם בחורה שעברה ניתוח זהה שאמרה לי שחודשיים אחרי הניתוח יכלה לאכול רק כלכלה נוזלית.. ואפילו לא מזון טחון... המנתח שאל אותה בכמה מעלות ללפף את הקיבה לסגור והיא בחרה באופציה היותר הדוקה, שתפחית את הסיכוי לחזרה... וכך גם חשבתי לעשות. הבעיה היא שיש לי סוכרת... ואני תוהה.. איך ניתן לשרוד עם סוכרת אם ניתן לאכול רק כלכלה נוזלית? מה יהיה כשיהיה לי היפוגליקמיה? והאם ידוע לכם בכמה אחוזים יש צרוך לניתוח חוזר וכעבור כמה שנים בממוצע? תודה מראש

שלום רב, הניתוח המעודף לטיפול בבקע סרעפתי ורפלוקס הוא תיקון הבקע ופלסטיקה על שם פונדופליקציה והיא עטיפת החלק של העליון של הקיבה ב 360 מעלות. לאחר הניתוח יש תופעה של כאבים בבליעה וזה זמני, לפי הספרות הוא בין 0 עד 3 חודשים. כן ממולץ להתחיל עם כלכלה נוזלית ואלחר מכן עוברים לכלכלה רכה ובסוף לכלכלה רגילה למעט ספרס ואפרסמון. אין קשר בין הניתוח לטיפול בסוכרת , החמרה או הקלה. אין מה לדאוג.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה