גמגום בגיל שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

22/07/2012 | 15:11 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בתי בת שנתיים וחמישה חודשים מדברת כבר באופן שוטף, היא מביעה את עצמה ממש טוב, ואנחנו מבינים אותה מצוין. לפני כמה ימים היא פתאום התחילה לגמגם. כאילו שהאות הראשונה במילה נתקעת לה. היא גם חוזרת על חלק מהמילים שהיא אומרת. היא ממש אדישה לזה אבל זה מלחיץ אותנו מאוד. קראתי שגמגום יכול להתחיל כתוצאה מטראומה אבל לא קרה בבית שום דבר שאני יכולה לחשוב עליו.. מה לעשות?? בבקשה אם אפשר לענות לי בדחיפות אני ממש לחוצה תודה

שלום רב, ידוע כי רק במקרים מעטים חוםר השטף מתחיל בעקבות טראומה. במידה ולא קיימים גורמי סיכון כמו גמגום במשפחה ובהתייחסות נכונה של ההורים בכ-75% מהמקרים חוסר השטף חולף ללא טיפול. בקשור הבא את יכולה למצוא הסבר על התופעה וכן דף הדרכה להורים: http://www.steiner.co.il/speech/stuttering_parents_guide.asp כמו כן מכיוון שאת לחוצה מומלץ לפנות לקלנאי/ת תקשורת להערכה ולקבלת הנחיות כיצד לדבר עם הילד וכיצד להגביר את מצבי השטף של הילד. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור