גמגום שהחל בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

24/06/2016 | 01:12 | מאת: אנונימי

שלום רב, לפני שנה - בגיל 15, התחלתי לגמגם בעיקר במצבי לחץ. אני ילדה עם המון ביטחון עצמי ועם עבר של תיאטרון, ומעולם לא גמגמתי באופן בלתי נשלט שכזה. עם הזמן, הגמגום נהפך לקושי בניסוח משפט תקין תוך כדי דיבור - אני מתקשה לנסח ולהגות משפט נכון. אינני מתכוונת לדברים קטנים כמו שם המספר, אלא ממש קושי בבחירת מילים. חשוב לציין שכתיבתי רהוטה, נכונה ומדוייקת, אני קוראת המון ספרים ויכולה לזהות טעויות לשוניות במשפטים של אחרים. מה יכולה להיות הסיבה לבעיית ההגייה שלי וכיצד ניתן לפתור אותה? תודה ענקית מראש!

שלום לך, גמגום הינו מצב בו הדיבור אינו שוטף. לרב הגמגום מופיע במצבים של לחץ והתרגשות אך אצל אנשים שונים מאפייני הגמגום הם שונים. הסיבות להתחלת גמגום אינן ברורות לגמרי וייתכנו אצל אנשים שונים מספר סיבות שונות שמובילות לדיבור שאינו שוטף. בחלק מהמקרים נמצא גורם תורשתי לגמגום, אולם זה אינו מוכח בכל המקרים. אני מציעה לך לפנות (אפשר באופן פרטי ואפשר גם דרך קופת החולים) לקלינאית תקשורת בכדי לעבור אבחון מסודר, הקלינאית תוכל לבחון את אופן הדיבור שלך ואת תחושותייך לגבי הגמגום. הקלינאית תוכל להנחות אותך לגבי אופן הדיבור, לתרגל איתך ולתת לך טיפים כיצד להפוך את הדיבור לשוטף יותר במצבים שבהם את מתחילה לגמגם. עצם הפנייה לקלינאית תקשורת יכולה מאוד לעזור ולהוריד מתח מה שעשוי להשפיע ישירות על הדיבור, הקלינאית תנחה אותך ותלווה אותך בכל ותעזור לך להתמודד עם הגמגום ולמצוא אסטרטגיות מתאימות לדיבור שוטף. את יכולה לקרוא יותר על גמגום ומאפייניו באתר של אמב"י באינטרנט. בהצלחה! טופז

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור