קושי בדיבור והבעה עצמית

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

08/04/2014 | 13:08 | מאת: רועי

שלום, מאז ומתמיד סבלתי משתי בעיות מציקות במיוחד :- 1. כשאני מדבר אני מתקשה לומר מילה כמו שצריך , לפעמים אני בולע אות כאן ואות שם, או פתאום מילה נמחקת לי מהזיכרון ואני אומר אותה לא נכון, הקול שלי לא ברור מספיק, אני מרגיש חנוק או חסר אנרגיה פנימית. 2. כשאני מתכוון לדבר עם משהו, אני נתקע לפעמים, מתקשה להביע את עצמי, או המחשבה שלי מפסיקה לזרום, הרעיון שלי נעלם, לפעמים אני חושב על מילים בראש בזמן הדיבור ולפעמים מדמיין תמונה כדי שתעזור לי לדבר ולהביע את עצמי נכונה, לפעמים יוצאות לי מילים מגוחכות, או שאני אומר שטויות. אני בן 25, סטודנט להנדסה, גוף בריא, הייתי רוצה לשאול מהיכן זה נובע, והאם חוסר ספורט משפיע לרעה, והאם תזונה יכולה לשפר את המצב?

22/04/2014 | 22:32 | מאת: עופי כהן-גל

רועי שלום, קצת קשה להבין מהתיאור שלך את הקשיים שאתה חווה - האם מדובר בקשיי היגוי? האם יש לך קושי בשליפת מילים (מכיר את המילה אך לא מצליח לזכור איך אומרים אותה, כאילו שהיא "על קצה הלשון"), האם יש לך קושי בשטף הדיבור (מעין גמגום/מילים שנתקעות) או שאולי הקושי הוא בתחום הזיכרון או השמירה על רצף. בכל מקרה, אני ממליצה לך להגיע לאבחון אצל קלינאית תקשורת ולהדגים לה את הקושי כדי שתוכלו לברר יחד מה הכיוון. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור