דיסארטריה

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

17/08/2013 | 19:23 | מאת: יהודית

אמי בת 80 ומתקשה בדיבור מזה מספר חודשים. הקושי מתבטא בשכחת שמות תואר או שמות עצם, ואי אפשר להבין מה בעצם ברצונה לומר ועל מה היא מדברת. לאחר פניה לרופא המשפחה הוא הפנה אותה לדימות ראש, והאבחנה שלו הינה דיסארטריה. שאלתי היא איך מטפלים בבעיה ולמה עלינו לצפות? תודה, יהודית

21/08/2013 | 20:26 | מאת: עופי כהן-גל

יהודית שלום, הקשיים שאת מתארת אינם מאפיינים דיארטריה אלא הפרעה בשפה עצמה. בדיסאטריה יש בד"כ פגיעה בשרירים של אברי הדיבור ומה שנפגע זה בעיקר - מובנות הדיבור. הדיבור מרוח ולא מובן. במידה ויש פגיעה במרכזי השפה במוח מדובר לרוב על "אפזיה" או על פגיעה בשפה על רקע של דמנציה. במקרה כזה, מטפלים בשפה ומנסים לשקם את היכולות השפתיות שנפגעו. את יכולה לקרוא מעט על נושא האפזיה באתר של "מרכז אדלר לאפזיה" - http://www.hadassah.ac.il/adleraphasia/ לרוב מומלץ לטפל באפזיה קרוב ככל האפשר לזמן הפגיעה המוחית והשינוי בשפה. את מוזמנת לחפש קלינאי תקשורת המתמחה בתחום זה באתר קלינאי התקשורת http://www.ishla.org.il/ שבו יש מנוע חיפוש של קלינאים לפי אזור מגורים ותחומי התמחות. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור