איחור בדיבור

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

09/06/2013 | 07:54 | מאת: חגית

יש לי ילדה בת 5 עם איחור בדיבור והבנת השפה הגננת רשמה לי דוח שבו מתואר שהילדה משחקת בעיקר לבד ומתבודדת. היא מעדיפה יצירת קשר עם מבוגרים. ומגיל. אפס היא מנפנפת בידיים כשהיא מתרגשת הילדה נמצאת. בנוסף ישנם קשיים מוטוריים וגראפומוטורים. ורציתי לדעת אם מדובר באוטיזם חד משמעית או שיש הגדאות אחרות העונות לקשיים שתוארו

16/06/2013 | 12:29 | מאת: עופי כהן-גל

חגית שלום, איננו יכולים לערוך אבחון בפורום אך לא ברור לי מדוע את חושבת שבתך נמצאת על הספקטרום האוטיסטי. האם היא אובחנה כך? בספקטרום האוטיסטי אכן יש לרוב איחור בהתפתחות השפה והדיבור וכן ישנם מאפיינים של קושי בתחום השפתי הפרגמאטי (לדוגמא - קושי ביצירת קשר עין, קושי בפענוח כוונת הדובר השני, קושי בפענוח הבעות פנים וכדומה). בנוסף, לרוב יש מאפיינים התפתחותיים נוספים הנמצאים בעיכוב - קושי תחושתי, קושי בוויסות וכדומה. את מתארת ילדה בת חמש שנמצאת בגן רגיל, אשר מתקשרת עם מבוגרים. האם בתך מטופלת אצל קלינאית תקשורת, האם עברה איזה שהוא אבחון במכון להתפתחות הילד? במקרים בהם יש לילד מספר קשיים ובתחומים שונים (למשל, גם תחום שפתי וגם מוטורי) מומלץ להגיע לאבחון משולב במכון להתפתחות הילד. אני מקווה שעזרתי לך. אם לא - אנא פרטי מעט יותר כדי שאוכל לענות יותר בפירוט. בהצלחה, עופי

17/06/2013 | 22:28 | מאת: חגית

הבת שלי נמצאת בגן מיוחד עברה לאיבחון פסיכולוגי וגם לאיבחון קלינאית תקשורת. היא התחילה לדבר בגיל שלוש. פרט לכך ישנם בעיות נרחבות מבחינת גרפומוטורית ומוטוריקה. קשה לה לחצות את קו האמצע וכשנגשתי לנוירולוג הוא הסביר לי שכל הבעיות הם מקשה אחת שהוא הגדיר קשיים בספקטרום התקשורתי כמו גם הילדה שלי מנפנפת בידיים להביע רגש של התלהבות או פחד. ולפעמים צועקת בהברות. לכן אני מנסה להבין מה זה אומר מקווה שזה מספק ...

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור