קשיי דיבור אצל מבוגר

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

08/03/2013 | 20:01 | מאת: אילנה

שלום, אימי כבת 82 ובזמן האחרון אנו רואים שהדיבור שלה ישתנה כלומר הטון נחלש וההברות נמשכות כמו לללכת ובשבוע האחרון ממש לא מובן הדיבור שלה אנחנו מאוד מודאגים ולאימי ממש ירד מצב הרוח ולא מעונינת להפגש עם אנשים עקב המצב . האם יש דרך לעזור לה. יש לציין שהיא עברה בדיקת סיטי וסריקה מגנטית (mri)ולא מצאו משהו חריג ,אודה לכם מאוד אם תתיחסו ותתנו לי תשוב תודה

10/03/2013 | 10:53 | מאת: עופי כהן-גל

אילנה שלום, ראשית חשוב לדעת כי יש השפעות של הגיל על הקול שלנו ובאופן טבעי, הקול של נשים נעשה עם הגיל נמוך יותר (באסי יותר). בגילאים מבוגרים יש לעיתים גם שינוי בעוצמת הקול בגלל שינויים באופן הנשימה ולעיתים אף שינויים במיתרי הקול עצמם. למרות זאת, אם השינוי הוא דרסטי ומהיר, כדאי לודא שאין מדובר במשהו על רקע בריאותי אחר. מומלץ לעשות בירור נוירולוגי מקיף ובדיקת א.א.ג ובמידה והכל תקין - ללכת לקלינאי תקשורת בעל ניסיון בטיפולי קול כדי לקבל מעט כלים להגברת עוצמת הקול ומובנות הדיבור. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור