גמגום מגיל קטן שלא עוזב

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

12/10/2018 | 01:05 | מאת: דורדור

שלום, מאז שאני זוכר את עצמי אני מגמגם. אין לי מה לפרט חוץ מזה שאני רוצה להפתר מזה כבר בבקשה יש דרך לטיפול? או דרך תרופה? תודה רבה

שלום דור, "גמגום הוא הפרעת דיבור הפוגעת בשטף הדיבור בדרכים שונות. למשל: חזרתיות בלתי רצונית, הארכת צלילים, הברות או מילים והיתקעויות בדיבור. מקורן של אלו נובע מחוסר שליטה רגעי ספונטני במערכת הדיבור (בייחוד על מיתרי הקול) תוך כדי הדיבור. כלומר החוויה של המגמגם היא חוויה של חוסר שליטה בדיבור." (מתוך ויקיפדיה) אתה מתאר מצב לא קל של גמגום שמלווה אותך הרבה זמן ומפריע בעקביות. עם זאת, חשוב שתדע שניתן לטפל בגמגום ולשפר את השטף כמו גם את התחושות סביב הדיבור. ישנן שיטות שונות ומטפלים שונים ולכל אחד מתאים משהו אחר. אפשר להתחיל מפניה לקלינאית תקשורת על מנת לבצע הערכה ולבדוק את ההשפעה של הטיפול עבורך. אם תגיע מוכן להתמסר ולנסות - סיכויי ההצלחה יגדלו. ניתן להתחיל מרשימת הקלינאיות באתר האגודה לקלינאיות תקשורת. בהצלחה!

04/11/2018 | 17:23 | מאת: שירן

היי דורדור, מוזמן לקבוצת "ספיק אפ" של אמב"י בפייסבוק. אתה לא לבד, כולנו עברנו ועוברים את זה.

14/11/2018 | 16:10 | מאת: אורח

ראה בויקפדיה בערך גמגום הפניה למאמר על רפואה משלימה

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור