אמא מוטרדת מאוד תינוק בן שנה וחודשים

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

16/07/2017 | 11:47 | מאת: עדן

שלום בני בן שנה וחודשים כשהיה קטן היה מוחא כפים וממלמל יותר מהיום לפני חודשים הייתה לו דלקת אוזנים תיכונה קיבל אנטיביוטיקה ולאחר חודש ביצע בדיקת שמיעה ואלו התוצאות:הפניית ראש בצד ימין עד לעוצמה של 25DB וצד שמאל 35-40 DB בהלה-85DB וביקשו שנבצע שוב את הבדיקה עוד 3 חודשים אבל אני כאמא מודאגת מאוד רוצה לבצע בדיקת ברא האם זו החלטה נכונה? בנוסף בני לא מצביע רק ממלמל מ... ועוד כמה דברים לא אומר אהה.דהה.בהה אני ממש מודאגת כן משחק משחק קוקו... כשרוצה אותי מושיט ידיים. אבל לא מדבר ולא מצביע.משחק משחק סיבה ותוצאה. אם מצחיקים אותו צוחק בקול.הוא מאוד מבלבל לפעמים קוראים לו מסתובב אבל רוב הזמן לא מגיב רואה המון טלויזיה וגם הרבה עם מוצץ. מה אני אמורה לעשות והאם יש מכונים פרטים לבדיקת ברה תודה

17/07/2017 | 20:18 | מאת: עופי כהן-גל

עדן שלום, התמונה שאת מתארת מתאימה לירידת שמיעה קלה על רקע הולכתי וזה גם מה שנמצא בבדיקת השמיעה שעשיתם. האם במועד הבדיקה נערכה גם בדיקת טימפנומטריה? במידה וכן, זה יכול לתת תמונה די ברורה אם הרקע לירידת השמיעה הוא הולכתי (כלומר - מתאים לנוזלים/דלקת באוזן התיכונה) או סנסורי-נאורלי (מתאים לפגיעה בשבלול או בעצב השמיעה). אין צורך לעשות בדיקת ברה במידה והירידה הינה הולכתית. רק להיות במעקב שמיעתי ובמעקב אצל רופא אף אוזן וגרון. לגבי התפתחות השפה, יש סבירות גבוהה שירידת השמיעה שנמצאה משפיעה גם על תחום זה וגם על התפתחות הדיבור. לפיכך, חשוב להיות עירניים ולעקוב ולראות אם בנך ממשיך להתפתח ומתחיל לומר מילים ראשונות בחודשים הקרובים. במידה ולא יתחילו מילים ראשונות, מומלץ להגיע לאבחון בהתפתחות הילד כדי להיות במעקב ולקבל הדרכה מתאימה. בכל מקרה, חזרו על בדיקת השמיעה במועד שנאמר לכם. בהצלחה!

17/07/2017 | 22:52 | מאת: עדן

תודה רבה על תגובתך וכן ביצעו לו את הבדיקה טימפנומטריה אני פשוט מודאגת השאלה שלי האם יש קשר בין שמיעה.דיבור ותקשורת שהוא לא מצביע לא אומר אנ.דה.בה רק מ... כאילו רוצה לדבר ולא יוצא חוסר תקשורת רק שאני לא יודעת למה לשייך את זה כי כשהוא רוצה שהרים אותו מושיט לי ידיים.אבל לא מצביע האם אם יש פגיעה בשמיעה זה פוגע גם בתקשורת? תודה

18/07/2017 | 11:39 | מאת: עדן

בנוסף רציתי להוסיף שהוא לא במסגרת בבית מול הטלויזיה כל היום האם יש לזה השפעה על חוסר תקשורת והעדר הצבעה?

18/07/2017 | 15:39 | מאת: עופי כהן-גל

עדן שלום, בהחלט יש קשר בין שמיעה ובין התפתחות של הדיבור. לפעמים זה גורם לעיכוב של שלבי ההתפתחות אך ההתפתחות מתבצעת בסדר הנכון רק באיחור. לגבי הצבעה, לא הייתי נלחצת רק בגלל זה אבל נשמע שיש לבנך תסכול מסויים מהקושי שלו להביע את עצמו. אם את מרגישה שיש תסכול ושיש מיעוט בדרכי תקשורת לא מילוליות (כמו הצבעה, קשר עין, מחוות וכדומה) אז כדאי בכל מקרה להגיע לאבחון כדי לקבל תמונה יותר מדוייקת מקלינאית התקשורת.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור