פצע על צלקת ניתוחית מהעבר

דיון מתוך פורום  פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

04/07/2012 | 19:14 | מאת: נורית

מזה 3 חודשים פצע על צלקת ניתוחית מהעבר.הפצע לא גדול,אך ישנן 2 פיסטולות בפנים לכיוון הצלעות.כאבי תופת.נאמר שאין מנוס מפתיחה והטריה.האם תא לחץ יכול לעזור במקרה זה או שיש סיכוי שהפצע ייסגר לבד?החשד הוא לכיוון אוסטומיאליטיס.בת 44

04/07/2012 | 21:25 | מאת: ד"ר משה קוליקובסקי

נורית שלום רב , קיים הבדל בין פצע לבין פיסטולה. פצע הינו חוסר רקמה ואילו פיסולה הינה "תעלה" שבדר"כ מנקזת תהליך זיהומי כגון אבסס. חשוב מאד לדעת את הסיבה לצלקת , כמה זמן היא קיימת , האם האזור עבר הקרנות והאם נעשה בירור בשאלה של אוסטאומיאליטיס. המיקום המדויק גם הוא חשוב - האם מדובר בסטרנום לאחר ניתוח לב פתוח או במצב לאחר מסטקטומיה בשל ממאירות? לפי התיאור החלקי אני מניח שמדובר באזור שעבר הקרנות בעבר וכעת יש פיסטולות המנקזות תהליך זיהומי בצלעות. אם כך הדבר יש קודם כל לטפל בזיהום הגרמי ולאחר מכן לטפל בפצעים כולל טיפול משלים בהתאם . אשמח לקבל פרטים יותר מדויקים בברכה , ד"ר משה קוליקובסקי

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית