טיפול ב bcc - דחוף מאד !!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

21/08/2014 | 13:39 | מאת: דודי

דר' שלום, מבקשת להתייעץ איתך בנושא קרצינומה. עברתי מספר ניתוחים של קרצינומה bcc. בביאופסי אחד, התוצאה: Basal Cell Carcinoma, Superficial & multifocal בשני התוצאה:קטע העור מראה ברובו: Actinic Keratosis,lichenoid & Hypertrophic בצד אחר נמצא מוקד של: Basal Cell Carcinoma קבלתי הצעה לטיפול בכדורי Erivedge או בקרינה. מה לדעתך, הסיכויים והסיכונים בשני הטיפולים ?

שלום לך אריבדג' היא תרופה חדשה, הוכרה לאחרונה ע"י משרד הבריאות, הטיפול בה יקר מאוד, ורואים שהיא מעכבת ועוזרת ב- BCC מתקדם, באנשים שלא יכולים לעבור ניתוח, או לא יכולים לעבור קרינה השימוש בה על גידולים קטנים שניתן לנתח פחות נפוץ והמידע על הצלחתו שם מוגבל שווה ניסיון במקרים של גידולים חוזרים, אבל הטיפול כולל נטילת כדור יומית לתקופה ארוכה, במבוגרים עם מחלה מתקדמת לא מפסיקים הטיפול היא אינה מתאימה ל- SCC , Bowen's או אקטיניק קרטוזיס תופעות הלוואי העיקריות הן כאבי שריר, ירידה בחוש הטעם והתאבון, שלשול, ומחייבת מעקב רפואי קבוע. נצפה כי תופעות הלוואי חולפות עם הפסקת התרופה קרינה דורשת הגעה ל- 20-30 פגישות בממוצע, 5 ימים בשבוע, עם תוצאות טובות ב- BCC ו- SCC שאיננו בוחרים לנתח בשל גורמים הקשורים למצב המטופל, ו/ או מורכבות הניתוח, באנשים צעירים פחות מומלץ כי לאורך השנים נזק הקרינה מצטבר, ויכול לגרום להופעת סרטנים אחרים. תופעות הלוואי מוגבלות לכוייה שטחית, לעיתים חולשה, כאבי ראש. משך הטיפול דקות ספורות, אך מצריך הגעה יומיומית כך שצריך להתאים הטיפול למטופל ולמצב

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)