קרצינומה BCC ניתוח MOHS או Erivedge

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

16/07/2014 | 23:58 | מאת: רונית

שלום דוקטור אובחנתי עם קרצינומה BCC , הלכתי ל-2 רופאים , אחד המליץ לי לעשות ניתוח MOHS והשני המליץ לקחת את התרופה Erivedge , מה עלי לעשות ? מה ההבדל בין 2 האפשרויות ? מה היתרונות בניתוח MOHS ומה היתרונות בתרופה Erivedge , אני קצת מבולבת , אשמח אם תוכל לעשות לי קצת סדר תודה רונית.

שלום לך ניתוח מוהס נותן את אחוזי הריפוי הגבוהים ביותר, אך כמובן מדובר בניתוח, שמשאיר צלקות אריבדג' זו תרופה חדשה, רק אושרה לאחרונה לשימוש, עם הצלחה מבטיחה, אך מיועדת בעיקר למיקרים שלא ניתן לנתח, או למצבים בהם יש ריבוי גידולים, והופעה חוזרת של גידולים חדשים. כמו לכל תרופה, גם כאן יש תופעות לוואי. צריך לשקול את כל הגורמים, על הרופא להכיר אותך ולדעת מה הרקע הבריאותי שלך ומה הציפיות שלך, היכן הגידול וכו'. כל זה צריך להעשות בפגישה עם רופא בהצלחה

05/08/2014 | 08:55 | מאת: דפנה

לפני כ 20 שנים אובחנתי כחולת אפילפסיה, היה איבוד הכרה חד פעמי. מאז אני מטופלת בכדורי למודקס ומרגישה מצויין !!! עברתי מס' ניתוחי מוס בפנים ולאחרונה שוב הופיעה קרצינומה bcc. הרופא המליץ בפני לקבל את כדורי erivedge. האם עלולה להיות בעיה ?

20/08/2014 | 11:03 | מאת: יוכי

דוקטור שלום, האם ניתן למסור לרונית את המייל שלי או מספר טלפון, כדי שאוכל להתלבט יחד איתה, ולשמוע מה החליטה ? או אם תוכל לחדד את דעתך בקשר לכדור. מודה מאד, יוכי

17/08/2014 | 21:35 | מאת: יוכי

היי רונית, קראתי את שאלתך. גם אני מתלבטת באותה התלבטות. גם לי הציעו להתחיל בטיפול בכדורים מכיוון שנותחתי כמה פעמים באף ובפנים. אשמח לדעת מה החלטת. תודה ובהצלחה !!!

01/11/2014 | 16:15 | מאת: חיים

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)