תחזוק יומיומי של סולר קרטוזיס וטיפול מקיף מומלץ

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

20/06/2014 | 02:06 | מאת: ראובן

אני סובל זה כ 15 שנים ממה שאובחן כסולר קרטוזיס. בעיקר בקרקפת (קרחת), באף ,במצח ובעצמות הלחיים העליונות. כיום אני בן 62. אני מטופל באופן סדיר אצל רופא עור עם חנקן נוזלי, בתדירות של פעם ב 7-8 שבועות. לפני כ 5 חודשים עברתי טיפול פוטודינמי עם משחת אלה על כל האזורים הנגועים. התקבלה הטבה די טובה בחודשים הראשונים. עם זאת לאחרונה החלו חוזרים הנגעים באותם האזורים אבל נגעים קטנים בגודלם. התחלתי לטפל גם בנגעים קטנים אלו בחנקן נוזלי. שאלותי הם: 1. האם יש משחה או טיפול יומיומי שיכול לעכב את ההופעה המחודשת של הנגעים ? 2. האם קיים טיפול אחר אשר יכול לתת תוצאות טובות יותר הנשמרות למשך זמן ארוך יותר ? בתודה על התשובה המקצועית.

שלום לך טיפול בחנקן, פוטודינמי ומשחות כמו אפודיקס יעילים לסולר קרטוזיס אין פתרון קסם, וצריך מעקב טוב וטיפול לסרוגין בשיטות השונות לא מכיר טיפול המונע הופעת הנגעים בהצלחה

19/02/2015 | 12:53 | מאת: משה זאב

טיפול במשחת אפודיקס

24/07/2016 | 21:09 | מאת: ליאת

הי, אני בת 35 רציתי לברר אם סלר קרטוזיס היא קרן עורית בשמה האחר. יש לי באזור הצוואר נגע קטן שהיה אדום שטוח ואני משום מה נגעתי בו שוב ושוב, שיחקתי איתו הוא ליד השרשרת, וכיום הוא נהיה כמו קרן עורית עם הרגשה של חספוס למעלה. הייתי אצל הרופא ולא ממש עקבתי אחרי מה שאמר אולם ציין כי מדובר בקרן שמש עורית ושאני צעירה לזה. טיפל בחנקן נוזלי ואמר שאם תוך שבועיים אין זה נופל לחזור אליו. שאלתי היא מה זה אומר והאם קרן עורית היא אכן זה? כמה זה מסוכן? וכמה זמן לוקח לטיפול בחנקן להפיל את זה? ומה עלי לעשות אני ממש מפחדת ואני גם יודעת שאני גמרתי למצב בו זה היום... תודה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)