העור זוכר?

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

17/07/2012 | 08:22 | מאת: חני

עדיין לא הוציאו לי את התפרים מהסרת "נגעי העור" שהורידו אצלכם. אני בת 62 ואת שנות נערותי עברתי על שפת הים. נראה שגרמתי לעור נזק בלתי הפיך. אני במעקב צמוד מאוד של רופאת עור וכל כמה שנים מסירים נגע או שניים. כפי שלמדתי, כל תאי הגוף מתחלפים כל 7 שנים. איך יתכן כי העור זוכר? איך אני נענשת על חוסר ידע (אפ'חד לא אמר לנו כי זה מסוכן)-30- שנים אחרי שעזבתי את השמש לחלוטין?

שלום חני כן, העור זוכר קרינת השמש פוגעת ב-2 מנגנונים ידועים מנגנון אחד פוגע ב- DNA התאי, וגורם לפגמים בתאים החדשים שנוצרים. כך שבאזור שהיה חשוף לשמש וניזוק, ייתכן כי התאים החדשים שיווצרו יהיו עם פגם, וישכפלו עצמם פגומים. מנגנון שני הוא פגיעה במערכת החיסון בעור, שבאה לזהות ולטפל בתאי העור החולים. שילוב 2 המנגנונים בא לידי ביטוי שנים אחרי. למה לא אמרו שזה מסוכן? לא ידעו, וכך היה בכל העולם, לא רק אצלנו, ארה"ב אירופה ואוסטרליה משלמות אותו מחיר כמונו.

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)