אי טיפול בחשד

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

24/01/2013 | 09:50 | מאת: רונית

התגלה אצלי BCC ועברתי כריתה. יש חשד לעוד נגע כזה שנמצא כבר שנים רבות ולא מפריע . מה המשמעות לא לכרות את הנגע . הניתוח יוצר צלקת נוראה בפנים ואיני מעוניינת לעשות עוד אחד נוסף. מה הסיכונים באי כריתה אם בכלל יש? תודה

שלום רונית שאלה טובה את מעלה, והנושא נידון בין הרופאים קודם כל, כדאי לשקול ביופסיה קטנה לפני, ולברר קודם כל אם מדובר ב- BCC בכלל. אם אכן מדובר ב- BCC זהו גידול סרטני, אשר הוא אינו נוטה לשלוח גרורות, וקצב גדילתו בד"כ איטית. אם היית אדם מאוד מבוגר, יש מקום להעלות את השאלה אם להסיר את הגידול או לעקוב אחריו. יש להתחשב גם באיכות חיי האדם. לאדם צעיר, המצפה בעזרת השם לחיים ארוכים, אין מקום להשאיר גידול שקיים בגוף, ומתפתח, גם אם בקצב איטי. אם וכאשר קצב התפתחות הגידול יתגבר, הדבר יכול להביא לניתוח גדול עוד יותר. לגבי הצלקת, כדאי להתייעץ ולשקול, ולשמוע עוד דעה. היתרון הוא שאין דחיפות מיידית מהיום למחר, ואפשר לברר ולתכנן איך לטפל. אבל לפני שהולכים רחוק, כדאי לקבל אבחנה פתולוגית

27/01/2013 | 12:49 | מאת: רונית

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)