סולר קרטוזיס

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

21/11/2012 | 19:52 | מאת: יוסי

שלום וערב טוב! אני בן 62 יש לי סולר קרטוזיס שיצאו לי לפני 5 שנים בעיקר בקרקפת ובאוזניים עקב חשיפה לשמש כשהייתי צעיר. טופלתי בעבר גם באלדרה, הנגעים מטופלים בהקפאה אבל כל הזמן יוצאים חדשים וזה לא ניגמר, בשנתיים האחרונות עברתי 6 ניתוחים להורדת הנגעים שלא הגיבו לטיפול בהקפאה, בשבוע שעבר נישלחתי שוב להוריד 2 נגעים שלא ירדו בטיפולי הקפאה, הכירורג הוריד לי 3 נגעים בניתוח ובנוסף לכך צרב לי בקרקפת בלייזר כ 15 נגעים נוספים, 3 הנגעים נשלחו כמובן לביופסיה. האים לדעתך לפי התאור הנ"ל יש החמרה במחלה בשנתיים האחרונות?? רב תודות לך על תשובתך!!

שלום לך אני חושב שמי שיכול להעיד על החמרה זה אתה יש מקום לנסות טיפול שנקרא PDT פוטו דינמיק טרפי זה טיפול שמיועד גם כן לאקטיניק קרטוזיס, וייתכן ויהיה קל יותר אם כי הוא אינו כלול בסל הבריאות

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)