SCC וניתוח מוז

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

29/10/2012 | 10:33 | מאת: אריאלה

בעלי עבר ניתוח בשיטת מוז לפני כחודש. חצי ס"מ ממקום הניתוח התפתח נגע חדש בין זמן נטילת הביופסיה לבין הניתוח. בעלי ביקש מהרופא להסתכל על הנגע והרופא עשה ביופסיה במקום והתוצאות התקבלו לאחר חודש שיש צורך בניתוח נוסף. האם לא היה אפשרי לעשות את הבדיקה הפתולוגית לשני הנגעים בו זמנית ולנתח כבר את שני המקומות שכאמור היו רחוקים זה מזה חצי ס"מ.ושאלה נוספת בעלי אינו אדם שהיה חשוף לשמש באופן נוראי אך יש תחושה שהנגעים האלה מתפתחים לאחרונה בקצב מואץ והוא חובש כובע בכל זמן שהייתי בשמש. האם אין דרך למנוע את התפתחות הנגעים האלה כי החיים בהמשך עם ניתוחים מדי חודשיים בערך נראים די מדכאים.

שלום לך ההחלטה אם לקחת את הביופסיה בזמן הניתוח, ולהמשיך על המקום בניתוח מוהס, או לשלוח ביופסיה ולהמתין לתשובה היא לשיקול הרופא, ותלויה בנסיבות. קשה לי לשפוט את ההחלטה. לגבי הופעת נגעים חדשים, יש לבצע מעקב קפדני אצל רופא עור, לטפל בנגעים הטרום- סרטניים, ולנתח את החשודים. יש לברר האם בעלך נוטל תרופות שעלולות להחליש את מערכת החיסון שלו. תראי, זה שצצו מספר נגעים זה מצריך בירור, אך אין זה אומר בודאות שכך ייראו חייכם מעתה והלאה בהצלחה

30/10/2012 | 08:40 | מאת: אריאלה

בעלי נוטל כדור להורדת הכולסטרול 20 מ"ג פרווסטטין ואלוריל להורדת חומצת השתן בדם עקב גאוט וויטמין D, B12 ואומגה 3. האם אחד מהנ"ל מדכא את המערכת החיסונית? והאם ניתן לעצור נגעים טרום סרטניים בדרך כלשהי?

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)