נקודת חן

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

24/10/2012 | 12:12 | מאת: אורלי

שלום ד"ר אהוד מילר, יש לי נקודת חן מולדת בפנים מעל השפתיים. נקודה זו בשש השנים האחרונות גדלה ועלתה מעל פני העור, מסביב הצבע חום בהיר ובפנים חום כהה. קרה גם שהופיע עליה פצע קטן (קרה פעמיים אוליי) וצומחות עליה שערות שאני מסירה אותן. הלכתי לרופא אחד שאמר שהצורה של הנקודה תקינה אבל אם ארצה להסיר אותה זה אפשרי. רופא אחר לעומת זאת אמר שכדאי להסיר אותה ורק אחרי ביופסיה אוכל לדעת אם היא מסוכנת. אני רוצה להסיר את הנקודה בכל אופן כי היא ממשיכה לגדול ואני לא יודעת עד כמה תמשיך וזה גם לא אסטתי בעיני אבל אני מאוד חוששת מהניתוח והפחד הגדול ביותר שלי זה שתיהיה לי צלקת מכוערת בפנים ולכן רציתי לדעת איזה ניתוח להסרת נקודת חן ממומלץ והאם נשארת צלקת מה אפשר לעשות מבחינה פלסטית אולי בכדי לשמור על אסטטיקת הפנים?? האם אתה יכול להמליץ לי על רופא מנוסה לניתוח???

שלום לך צאיך לראות את השומה קודם כל להעריך אם יש נחיצות בהסרתה במידה ולא, צריך לשקול כיצד להסירה כמובן שיש מחיר של צלקת אך קשה לומר בלי לראות יש הרבה רופאים טובים ולא אוכל להמליץ מכאן בהצלחה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)