דאגות בקשר לשומה

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

27/09/2012 | 00:40 | מאת: דינית

לכבוד ד"ר אהוד מילר, שלום רב. לבתי בת ה-19יש שומה שהיא נולדה איתה. היינו הולכים כל כמה זמן , אולי שנה או שנתיים למעקב, והרופא עור אמר שזה אותו דבר, רק זה גודל עם הגיל. והוא אמר שבבוא היום כשהיא תפסיק לגדול אז כדאי להוציא את השומה ליתר בטחון. לא ראינו שינויים מיוחדים, וכמה שנים לא הלכנו לרופא, חוץ מרופא המשפחה שלפעמים הסתכל על זה באופן כללי, אבל גם זה אולי לפני שנתיים. בקיצור שבוע שעבר הלכנו לרופאת עור, והיא מאוד הבהילה אותי, היא רצה למחשב, ואמרה צריך להוציא את זה , יש שינויים. היא לא ראתה את השומה אף פעם קודם, והיא הסתכלה על זה עם מכשיר. כאמור, מאוד נבהלתי ושאלתי אותה, האם זה דחוף? היא אמרה לא ,אבל צריך להוציא אותה. אני רוצה לציין שהשומה היא כתם חום כהה מאוד על הגב ועליו נקודה בולטת אליפסית כזאת שהקוטר שלה מצד אחד יותר מגודל מחק עיפרון ומצד שני של האליפסה גודל פחות ממחק של עיפרון, היא בצבע חום בהיר וקצת כהה ביחד ויש שם גם נקודות שחורת פה ושם מסביב, ולדעתי יש אותם שנים רבות, אני ראיתי אותם. הרופאה כתבה: rt flank more than 2 cm multicolred ad central thicker area reccomending excision. קבענו תור לכריתת השומה בעוד כמה שבועות, אבל אני מאוד מודאגת. השאלות שלי הם כאלה: 1) האם זה יכול להיות שפיר בעזרת ה', למרות שהיא ראתה איזו שהם שינויים? 2)מה אומרות הסטיסטיקות במצבים כאלה? תודה ובכבוד רב דינית

שלום לך קשה להתרשם משומה בלי שראיתי אותה אבל את מתארת שומה מולדת שלדעתך לא השתנתה בצורה משמעותית הרופאה ראתה אותה והמליצה להסירה היא גם אמרה שאין דחיפות לפי הנתונים שאת מוסרת, לא נשמע לי שיש לרוץ ולהוריד את השומה מחר, ולחכות מספר שבועות נשמע לי סביר. נשמע שזו שומה מולדת ולא משהו אחר. כמובן שאבחנה סופית תגיע רק לאחר בדיקה פתולוגית נקווה לטוב בהצלחה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)