ניתוח מוז

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

19/08/2015 | 08:13 | מאת: רן

ום, עלי לעבור ניתוח מוז בפנים יש רופאים שאומרים שהם עובדים בצמוד עם פתולוג ויש כאלו שאומרים שהמנתח צריך לבדוק את הפתולוגיה. לפי מה שקראתי ההגדרה הפורמלית היא שהמנתח הוא בודק את הדגימה אבל האם זה באמת משנה או שזו רק פורמליות האם לא יותר הגיוני שמי שהמומחיות העירית שלו היא פתולוגיה עם ניסיון הרבה יותר גדול מזה של מנתח אפילו אם עבר השתלמות בנושא הוא זה שיבדוק את הדגימה או שיש עדיפות לזה שהמנתח בודק ביגלל סיבות נוספות? זה ממש לא ברור ונשמע שהכל פרוץ כי גם בבתי חולים חלק אומרים שעושים ניתוחי מוז עם פתולוג ולחק מדגישים שהכירורג הוא הפתולוג ובשני המקרים ניקרא הניתוח מוז - האם אפשר לעזור לייעץ ולעשות קצת סדר בבאלגן - מה עדיף באמת (אם זה בכלל משנה ואם כן האם אין פה הטעייה של החולים?) תודה

שלום לך ניתוח מוהס מוגדר כשהמנתח הוא זה הבודק את הסליידים במיקרוסקופ. אני עבדתי כמתמחה באיכילוב כשהיה פתולוג שבודק את הסליידים, ובהמשך נסעתי להולנד, השתלמתי בתחום ובשש השנים האחרונות אני בודק את הסליידים בעצמי. אני יכול להגיד לך חד משמעית, שיש הבדל משמעותי. כשאותו אדם מבצע את הניתוח ומסתכל במיקרוסקופ, הוא מקבל ראייה של אזור הגידול הן כירורגית והן מיקרוסקופית. אני יודע בצורה מדויקת היכן לצפות לראות גידול במיקרוסקופ, במקומות בהם אני לא משוכנע שהוצאתי את כל הגידול כשאני מנתח, ואני מעדיף לכרות פחות מאשר יותר. כשגם פתולוג נכנס לתמונה, זה עוד מתווך בתהליך, שלא רואה את המטופל, והוא מוסר למנתח את דיווחו, מה שמהווה מקור לטעויות. לגבי הטענה כי פתולוג יודע יותר טוב פתולוגיה מאשר מנתח מוהס, פתולוג מתעסק בתחומים שונים הכוללים סרטן עור, גידולים בכל הגוף, מחלות דלקתיות שונות. לעומתו מנתח מוהס מתמחה אך ורק בפתולוגית העור, הוא מיומן בכך, עובר השתלמות מקצועית, ולאחר 5000 מיקרי מוהס, אני יכול לומר לך בוודאות שאיני נופל מפתולוג באיבחון של סרטן עור. לגבי בתי חולים המבצעים ניתוחי מוהס עם פתולוג, וכירורגים העושים זאת בקליניקה הפרטית, וטוענים כי שיטה זו עדיפה. כמו כל מקצוע, צריך להיות מומחים במה שעושים. אדם שלא התמחה במוהס , קורא לעצמו מנתח מוהס, ועוד מצדיק את הנושא וטוען שהוא עדיף על מי שמוסמך לכך, נוהג בחוסר יושר ובחוסר מקצועיות.

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)