חשד ל basal cell carcinoma

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

05/08/2015 | 17:28 | מאת: קרן

שלום רב , לאמא שלי יש פצע על הפנים באזור הלחי . לאחר שהפצע לא עבר תקופה ממושכת היא הלכה לרופא עור שהפנה אותה לבדיקת רופא פלסטיקה עם אבחנה משוערת של basal cell carcinoma. רציתי לדעת מה התהליך שעליה לעבור כעת ? האם בבדיקת הרופא הוא יעשה לה ביופסיה רגילה ? האם נדרשת ביופסיה בניתוח מוז ? בהנחה שהיא תרצנ לעשות ניתוח פרטי , האם עליה ללכת מראש לרופא שעושה ניתוחי מוז או קודם עליה לעשות ביופסיה רגילה ? אי מאוד מבולבלת . רוצה להאיץ תהליכים כי כל התורים לוקחים זמן , ואני רוצה להבין שאני לא מחכה סתם ... המון תודה , קרן

שלום לך במידה והנגע מאובחן קלינית כ BCC ע"י רופא מיומן אז ניתן לעשות ישר ניתוח מוהס ללא ביופסיה קודם במידה והנגע לא חד משמעי אז מקובל לקחת ביופסיה קודם אני מציע לגשת למומחה לניתוחי מוהס ישירות

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)