ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

02/04/2015 | 01:04 | מאת: משה

שלום! בתשובה לבדיקה פתלוגית מהקרקפת מתאריך 25-1-15 .bowens disease very close to margin 1 האים זה scc?ואים כן למה בתשובה לא כתוב בפרוש scc. ומה פרוש התשובה? 2 את הסגירה של הכריתה עשו בלייזר,וכבר עכשיו יש יציאה של פצע קטן במקום הכריתה כמובן. 3 מה לפי דעתך צריך לעשות בהמשך? 4 תוכל בבקשה להוסיף לתשובתך אים אתה ממליץ גם על איזה משחה שאפשר לרפא את המקום! רב תודות לתשובתך!

שלום לך Bowen's הוא שם נרדף ל- SCC in situ שזהו גידול מסוג SCC מאוד שטחי שאינו חודר את העור. ניתוח הוא אחת מאפשרויות הטיפול, אך גם שיטות אחרות כמו משחות מיוחדות או PDT מטפלות היטב בנגע. היות והנגע הוסר בשלמות, הייתי פונה לרופא העור בשאלת מעקב או טיפול שמרני אחר במה שהוא רואה בבדיקה (יתכן וסביב הניתוח יש אזור של נזק שמש טרום סרטני) בהצלחה.

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)