שאלה חשובה מאוד בבקשה

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

12/11/2023 | 15:38 | מאת: איילה

היי דוקטור שאלה קצת מוזרה , יש לי המון נקודות חן וצבע עור לבן ובהיר , יש לי נקודות שהן לא סימטריות אבל מאז שאני ילדה , במיוחד בגב יש לי נקודה שלא סימטרית וצבעה חום כהה וגם חום בהיר , אם היא ככה גם מלפני 15 שנה היא יכולה לפתח דברים לא טובים ? או שאם היא ככה מאז אז לא יכול לקרות שם שום דבר ?

שלום לך כשיש עור בהיר וריבוי שומות יש צורך במעקב רציף ומסודר אצל רופא עור , ויש עדיפות למיפוי שומות כלל גופי דרמוסקופי ממוחשב, אז ניתן לתעד שומות בצילום דרמוסקופי, ולעקוב לפרטי פרטים אם הן משתנות ומצריכות ביופסיה בהצלחה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)