סימנים ליטיים / בלסטיים - הבדלים?

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

22/06/2023 | 15:55 | מאת: אוראל

סרטן עור bcc וscc התפשט לי לעצמות עם נזקים ושברים , באבחון היו סימנים ליטיים מרובים. אחרי שנה טיפולים באימניולוגי סאלימאב המחלה נעצרה לחלוטין מתחילים באבחון להצביע על סימנים בלאסטיים ואף נקרוטיים. ליטי לעומת בלסטי בגרורות בעצמות. שאלתי: האם מוקדים בלסטיים בניגוד לליטיים הם תמיד גרורות? ראיתי באחד הפורומים שמוקד בלסטי הוא גרורה, מאידך ראיתי ושמעתי פרוש שזה דוקא תהליך של בניית עצם מחדש. מה ההבדל בין 2 התהליכים בקצרה בתודה אם אכן אפשר לשאוב עידוד מבלאסטיים במקום ליטיים בסימנים🙏

שלום לך זו שאלה מורכבת וספציפית מידי לפורום מסוג זה, זה גם לא תחום ההתמחות שלי או של הפורום מציע שתפנה לאונקולוג המטפל, או לאונקולוג בחוות דעת נוספת בריאות שלמה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)