בדיקת CPK גבוהה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

31/07/2012 | 21:37 | מאת: עמי

שלום, אני בן 36 סכרתי סוג 1 כ 7 שנים, מיידי פעם בשנה האחרונה אני מרגיש אי נוחות החזה צד שמאל . ביצעתי בדיקות דם ויצא לי תוצאה 270 בבדיקה: CK-CREAT.KINASE(CPK כאשר 5 שנים האחרונות היא הייתה עד 190 . מדדי הכולסטרול שלי הם גם בטווח העליון של הסכלה . אני מתאמן רציני במשקולות בחדר הכושר ( לפעמיים 4 פעמים בשבוע ) השאלה שלי האם הבדיקה והתסמין יכולים להעיד על סוג של טרשת עורקים ? ראיתי שיש בדיקה לא פולשנית לבדיקה בשם Carotid intima media thickness האם היא מומלצת ואמינה ?

שלום רב, אנשים שמתאמנים יש להם רמות CPK מוגברות כך שזה ממצא תקין. כמובן שכדאי לאזן את רמות הסוכר, כולסטרול ולחץ דם כדי שיהיו תקינים. אם לאחר כל אלו, אתה עדיין מרגיש אי נוחות אפשר בהחלט לבצע בדיקה כגון מבחן מאמץ או אקו לב במאמץ. הבדיקה שאתה הצעת לא יעילה אצלך מכיוון שהיא טובה לזהות אנשים בלי גורמי סיכון ולך כבר יש גורמי סיכון בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)