לחץ דם והקשר שלו לרמת הכולסטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

04/07/2012 | 12:30 | מאת: אמנון פונדק

אני בן 77 ולוקח דרך קבע תרופות לאיזון לחץ הדם שלי והא מאוזן. נאמר לי על-יד רופאת המשפחה שלי כי עלי לקחת גם ליפיטור כדי לשמור על רמת כולסטרול נכונה כי נטילת כדורים לאיזון לחץ הדם גורמת לכך שהגוף מיצר כולסטרול במקביל ולכן יש לקחת גם ליפיטור כדי לשמור על רמת כולסטרול נכונה! השאלה שלי היא אם אומנם זה כך ומה רמת הכולסטרול הרצויה שתיהיה בגופי. את התשובה אודה אם תבוא דרך האי-מייל הנ"ל! בתודה אמנון פונדק

שלום רב, לא סיפקת מייל. ליפיטור לא פותר לחץ דם ואילו תרופות ללחץ דם לא מורידות כולסטרול ולכן אנו נאלצים לטפל בשתי הבעיות במקביל. לגבי היעד הטיפולי, זה תלוי במחלות הרקע שלך (סוכרת, גיל וכו'). מומלץ להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל לגבי היעד בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)