מיוקרד מעובה במידה קלה בספטום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

07/06/2020 | 21:17 | מאת: נ

שלום אבי עבר התקף לב וניתוח מעקפים בפברואר 16 ומאס במעקב אקו שנתי. באקו האחרון הודגם מיוקרד מעובה במידה קלה בספטום עם עובי מחיצה בין חדרית 13ממ בכל האקואים הקודמים נמדד עובי מחיצה תקין בין 9 ל 11. שאר הממצאים ללא שינוי מבדיקות קודמות (EF באיזור ה 50% עליה שמאלית מעט מוגדלת 21). ללא הפרעה מסתמית. ללא יתר לחץ דם. הקרדיולוג סירב להתרגש מהממצא של ה13 בטענה שזו חריגה קטנה ותלויה במבצע הבדיקה והיא חסרת משמעות קלינית מבחינת אבא האם הוא צודק?

07/06/2020 | 21:26 | מאת: נ

כמובן אמור להיות *ומאז* במעקב אקו שנתי (ולא ומאס..)

נוטה להסכים. במצבים כאלו, ממליץ לחזור על בדיקת האקו לב בבית חולים

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)