טיפול תרופתי לאחר צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

24/11/2019 | 08:10 | מאת: ענת

בת 58 לאחר צינתור(לפני שבוע וחצי)חירום עקב סתימה בעורק ימין-100%. בריאה בד"כ פרופיל שומנים בדם תקין מחודש 7/19. טיפול תרופתי לאחר שחרור מביה"ח : litrova 80- כאשר LDL- 146/ HDL-20.6 cholesterol total-b-218/ HDL-chols. B-45/ שאלתי האם litrova 80 אינו מינון גבוה מידי? כמו כן מקבלת קרטיה 100 + אומפרדקס 20. האם להמשיך עם אומפרדקס? תודה

שלום רב, מומלץ לקחת את המינון הזה לפחות חודש (עוזר לריפוי של הלב). לאחר מכן, יש לפנות לקרדיולוג עם בדיקות דם עדכניות ואז אפשר לשקול הורדת מינון אומפרדקס מקובל בכל מי שמקבל 2 מדדלי דם לאחר התקף לב. הוא מגן על הקיבה ומונע דימומים החלמה מהירה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)