צינתור מסתם - אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

06/10/2019 | 17:23 | מאת: שרה

שלום אני בת 80 מבקשת לדעת לפי הכתוב באקו לב, האם יש דחיפות בביצוע צינתור? והאם חייבים צינתור? סיכום אקו לב: חדר שמאלי בגודל תקין והתכווצותו הגלובלית והאיזורית שמורה. חדר ימיני בגודל והתכווצות תקינה. מסתם אורטלי מסוייד עם היצרות קשה ודלף קל. אנולוס מיטרלי מסויד מאד עם מפל בינוני על המסתם ודלף קל. אי ספיקה טריקוספידלית קלה. עדות ליתר לחץ דם ריאתי קל. הגדלה של העלייה השמאלית . אודה לתשובתכם. שרה

שלום רב, ההחלטה על צורך בצינתור תלוי כמה את סובלת. אם אין לך תלונות בכלל, מקובל להמתין עם צינתור. מאידך, אם יש לך חולשה, קוצר נשימה כאבים בחזה או תלונות אחרות, אז מומלץ להתקדם לצינתור בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם הקרדיולוג שלך בהצלחה פרופ' ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)