השפעה של אכילה לפני בדיקת שומנים בדם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

11/08/2019 | 22:38 | מאת: שלומי

שלום בן 40+ עד כמה (אם בכלל) יש השפעה לכמות וסוג האוכל שאדם אוכל ביממה (או בימים) שלפני בדיקת שומנים בדם? (כמובן שהבדיקה נעשית לאחר 12 שעות של צום בהתאם להנחיות) אם למשל הבדיקה נעשית ביום ראשון, לאחר שבת עם ארוחות שבת עמוסות (בשר דגים ופירות וכו'). האם זה עשוי להשפיע על התוצאות של הכולסטרול (כללי ורע) או שאין כל השפעה ואין הבדל אם הבדיקה תיעשה לפני שבת או באמצע השבוע? תודה

הי, יש השפעה אבל יחסית קטנה. 5-10% בכלל , עכשיו יש יותר מחקרים שתומכים בבדיקות בלי צום פרופ' ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)