האם זה מוכר בספרות הרפואית?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

03/11/2018 | 19:42 | מאת: אבי

אם הלב מפסיק לפעום לפתע, המוח שולח מין שוק (זרם) חשמלי ללב על מנת שיחזור לפעום? קיים דבר כזה? סוג של דפיברילטור טבעי במוח? ו2 שאלות נוספות- עד כמה זמן ניתן להחיות אדם מהרגע שהלב שלו הפסיק לפעום לפני שהוא מת סופית? ומה הם הנזקים הצפויים לאדם שליבו הפסיק לפעום אך חזר לחיים לאחר מתן שוק חשמלי? תודה, אבי

שלום רב, המוח והלב קשורים ולכן משפיעים אחד על השני. אחרי 4 דקות החייאה נגרם נזק כבר למוח. הזמן עד שאין תקווה תלוי בהרבה גורמים כמו גיל האדם, טמפרטורה חיצונית, האם עבר החייאה וכו'

03/11/2018 | 21:15 | מאת: אבי

תודה על המענה, אבל, האם המוח יכול לשלוח אל הלב מין מכת חשמל על מנת שיחזור לפעום? ומהו הנזק? יש איזור ספציפי במוח שניזוק? החולים בכלל מרגישים שמשהו ניזוק אצלם או שהם צריכים לעבור בדיקות ניורולוגיות על מנת לגלות מה ניזוק?

03/11/2018 | 21:26 | מאת: אבי

בההנחה שהנזק אינו מוטורי, שמיעתי, ראייתי, תחושתי, או זכרוני. שאותו כן מרגישים.

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)