אוריאה מעל הטווח בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/03/2013 | 18:49 | מאת: אברהם

בבדיקה יש חריגה גדולה של האוריאה מהטווח הנורמלי. 61 ביחס לתחום עד 43 הבדיקה נעשתה ללא צום ולמעשה לאחר ארוחת בוקר עשירה בחלבון (ביצה+גבינה לבנה 100גרם) השאלה היא- האם יש לבדוק את ערך האוריאה בצום ? או שהסטיה מלמדת על הצורך להמעיט בחלבון? או האם יש גם סיבות אפשריות נוספות ? (הסיבה לבדיקה -שינויים בתרופות לחץ דם) ) ובאופן כללי האם יש מקום לדאגה בדיקות קודמות שבוצעו בצום היו בשנים האחרונות בין 40-50 באותה עת נבדקו קריאטנין: תוצאה בתחום 1.04 אשלגן 4.5 נתרן ממש באמע התחום מיקרואלבומין בשתן ראשון מתחת לסף הרגישות יחס אלב/ קראט לא ניתן לחישוב בתודה מראש

14/03/2013 | 15:54 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

אברהם שלום, צום קצר משפיע קלות (אם בכלל) על UREA אבל חוסר נוזלים יותר משמעותי. ייתכן שלא שתית מספיק בימים שלפני? האם קיבלת משתנים? בשלב ראשון הייתי חוזר על הבדיקה.

מנהלי פורום נפרולוגיה