נתנו לי שתי אבחנות ואני לא יודע איזה מהן נכונה!!

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/09/2016 | 08:38 | מאת: אנונימי

אהלן, אני בן ובמאי עשו לי בדיקות דם ומצאו שרמת הקריאטינין היא 1.31 לאחרונה עשו לי שוב פעם בדיקות דם ורמת הקריאטינין שלי ירדה ל1.24 הנפרולוגית שאיתה הייתי ביעוץ פשוט רשמה לי כשל כליות כרוני דרגה 1 בלי להסביר לי כלום ושלחה אותי הביתה. אחרי זה הלכתי לרופא המשפחה שלי והוא טוען שהאבחנה הזו לא נכונה כי US כליות יצא תקין וGFR יצא בסביבות 83 - ערך שלטענתו תקין לגמרי למרות שבאינטרנט רשום שGFR תקין הוא מעל 90. המשקל שלי 65 ק"ג. בבקשה תעזרו לי! אני לא יודע איזו אבחנה היא נכונה ומה לעשות עם עצמי. אני עוד מעט מתגייס...

23/09/2016 | 10:45 | מאת: אנונימי

אני בן 19. משקל 65 וגובה 1.77. לחץ דם תקין. יחס מיקרואלבומין - קריאטנין תקין.

ברמת העיקרון כשבאים לקבוע האם יש מחלת כליה מחפשים בעיה במבנה הכליות, ממצאים בשתן (חלבון, דם לדוגמא), וגם ירידה בתפקוד הכליות (ירידה בפינוי קראטינין). יתר לחץ דם מלווה פעמים רבות מחלת כליות. רמת הדיוק של נוסחאות שמשערכות תפקוד כלייתי בערכי קראטינין בגבול העליון של הנורמה אינה 100%. הקראטינין גבוה יותר באנשים עם מסת שריר גבוהה. ממליצה לבצע איסוף שתן 24 שעות לcreatinin clearance (CCT) , ולשלוח באותו איסוף גם אלבומין וחלבון. ממליצה גם לשלוח בדיקת שתן (לסטיק ומשקע=מיקרוסקופ) לראות אם יש למשל המטוריה מיקרוסקופית (זאת אומרת נוכחות דם בשתן). חשוב לי לציין כי בבחור צעיר ה- CCT הצפוי הוא סביב 120-130 מל/דקה/1.73 מטר בריבוע. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה