רופא נשים עם ניסיון בליווי היריון עם IgAN

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/04/2014 | 12:36 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 30, לפני כחצי שנה אובחן אצלי IgAN וכעת אני מסיימת 3 חודשי טיפול בפרדינזון. עם סיום הטיפול אעשה בדיקות שתן שלאחריהן הנפרולוגית אמרה שתחליט האם ניתן להיכנס להיריון או לא. במידה ואכן אקבל אור ירוק מהנפרולוגית להיריון, הייתי רוצה לפנות לרופא נשים שיש לו כבר ניסיון בליווי הריון בסיכון גבוהה של נשים עם IgAN. האם אכן חשוב שלרופא הנשים תהיה היכרות עם המחלה או שכל רופא נשים עם ניסיון בהריונות בסיכון גבוהה יכול ללוות היריון עם IgAN? במידה וזה אכן חשוב, איך אני יכולה למצוא רופא כזה? תודה מראש

23/04/2014 | 12:13 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

טלי, אני מאמין שמרכז הריון בסכון מוגבר, יודע לטפל בסיבוכים ההריוניים שנקשרים למחלת כליות גלומרולרית כמו שלך. אבל ברור שזה חייב להיות עם מעקב נפרולוגי נילווה במהלך ההריון וקומיוניקציה מלאה בין שני הצוותים. באשר למיקום המעקב (בית חולים או מרפאת קופת חולים)- אני מודה שאני משוחד (כמנהל מרפאה בבית חולים)ומאמין שקל יותר בבית חולים להגיע לקומיניקציה כזאת אבל זוהי בוודאי לא תורה מסיני.

23/04/2014 | 12:14 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

ושיהייה בהצלחה....

מנהלי פורום נפרולוגיה