IGAN ובדיקת אנטי gbm

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/11/2020 | 14:30 | מאת: אביטל

בת 37. נמצאת במעקב נפרולוגי מ 2012 בשל אריתרוציתים בשתן ופרוטאינוריה. נוטלת טריטייס 2.5 מ"ג. בעבר מס' אירועים של מאקרוהמטוריה לאחר מחלות חום ויראליות. בהוראת נפרולוגית בכל אירוע כזה מקבלת נוזלים לוריד ומבצעת תפקודי כליות. ללא יתר ל"ד. קריאטנין תקין מלבד מס' פעמים שהיה מוגבר לאחר אירועים של מאקרוהמטוריה. הנפרולוגית אומרת שהקליניקה שלי הכי מתאימה ל IGAN. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת anti gbm והתוצאה יצאה 0.2) התור שלי לנפרולוגית רק בינואר. אשמח לדעת מה משמעות התוצאה הנ"ל.

לדעתי תקין. צריך לראות ערכי יחוס של המעבדה. אם היה חיובי היתה אי ספיקת כליות דוהרת.

24/11/2020 | 13:43 | מאת: אביטל

תודה רבה על תגובתך המהירה. התוצאה שיצאה אצלי היתה גדול מ 0.2 פשוט לא מצאתי את הסימן הזה. באתר של כללית לא מופיעים ערכי ייחוס אבדוק האם אצל רופאת המשפחה כן מופיע משהו באופק. ושוב תודה.

מנהלי פורום נפרולוגיה